top of page

Kinderyoga op school of BSO

Kinderyoga is speels en energiek waarbij er veel ruimte is voor fantasieontwikkeling.

De kinderen maken bijvoorbeeld kennis met ademspelletjes en massagespelletjes. Dierenyoga is een belangrijk onderdeel van de lessen. Maar ook kunnen er oefeningen gedaan worden naar aanleiding van een prentenboek of voorwerp dat de kinderen aanspreekt.

Binnen de kinderyoga bij Taal Lente is het ook mogelijk om op maat gemaakte lessen aan te bieden die aansluiten bij het thema dat wordt behandeld binnen de groep.

Een aantal positieve effecten van het beoefenen van yoga

(yogajournaal, november 2001)

•Concentratie, discipline en scherpte: leerprestaties verbeteren, aandacht zonder inspanning wordt ontwikkeld. Het resultaat is een alerte, ontvankelijke en onderzoekende geest.

•Coördinatie en ritme.

•Creativiteit en inspiratie, die door middel van verhaaltjes en visualisaties worden gestimuleerd.

•Energie en levenslust.

•Emotioneel en creatief inzicht. Zelfexpressie wordt onderzocht. Communicatieve vaardigheden worden zodoende ontwikkeld. Evenwicht, stabiliteit en vertrouwen.

•Mentale gezondheid, positieve instelling en welzijn met een besef dat alles onderling verbonden is. Eerbied voor het leven en het aanleren van geweldloosheid.

•Kalmte en emotionele stabiliteit.

•Flexibiliteit en kracht.

•Innerlijke gezondheid.

•Een harmonieus lichaam: het beoefenen van yoga bevordert een correcte houding, een rechte wervelkolom, soepele spieren, sterke botten, gezonde longen, met een ontspannen en vrije ademhaling.

Ik vind de kinderyoga lessen superleuk want het was heel rustig. Nou, ik voelde me echt rustig! Ik ben vaak ook druk maar door yoga word ik rustig. De massage vond ik echt lekker. Ik wil wel elke dag naar yoga, we deden ook leuke houdingen.”

“Ik vond het erg leuk vooral de les met het duwen en dat je stevig moest blijven staan. De eerste les vond ik stiekem wel een beetje spannend." 

“Ik vond de massage het leukst. Want dat is lekker en rustgevend. En als je er na een toets hebt dan gaat het makkelijker. De laatste les wil ik graag een massage doen.”

“Ik vond het eerst stom dat we geen gym hadden. Maar het was toch heel leuk, ik werd er rustig van. De oefeningen die je samen deed ging ik zelfs met mijn zusje thuis doen. Ook de meditatieoefeningen vond ik leuk.”

“Ik vond vooral de kinderyogalessen met de ballen heel leuk. Maar dat Namaste is niets voor mij.”

“Ik vond het leuk dat we vliegtuigje gingen doen. ik heb het ook een keer thuis met papa gedaan!”

Leerlingen uit groep 5 en 6 van Bs De Branding uit Egmond aan Zee, 2015

bottom of page