top of page

Workshop kinderyoga voor teams

Ben je pedagogisch medewerker of leerkracht in de onderbouw, middenbouw of bovenbouw? En zou je meer handvatten willen krijgen om aan de slag te gaan met kinderyoga? Dan is deze workshop een leuke introductie. In deze 2 uur durende workshop maak je gebruik van verschillende materialen en werkvormen die passen bij de leeftijdsgroep waarmee je werkt. Onder begeleiding van inspirerende muziek ga je met jouw team aan de slag. En krijg je voldoende informatie om uiteindelijk ook zelf met de kinderen aan het werk te gaan.

Concentratie spelletjes en ademspelletjes kunnen kinderen helpen om zich beter te ontspannen in de klas of groep. Kinderen zijn beter in staat om te presteren en zitten beter in hun vel. Door samen aan yoga te doen doen werk je aan een vertrouwensband binnen de groep. Kinderen gaan aardiger met elkaar om en respecteren elkaar meer.

Je hoeft geen kinderyogadocent te zijn om yogaspelletjes voor kinderen aan te kunnen bieden. En een yogales van een uur hoeft het ook niet te zijn. Yogaspelletjes kunnen werken als energizers en zijn leuke tussendoortjes om kinderen te laten ontspannen als ze bijvoorbeeld lang achter elkaar intensief aan hun tafel hebben gewerkt. Je hoeft niet lenig te zijn om een yoga te doen het is echter wel belangrijk dat je affiniteit hebt met yoga. Zo kun je de essentie van yoga beter overdragen naar de kinderen.

bottom of page